« home

Van lograpport naar managementrapport

Wet- en regelgeving maken het voor bedrijven steeds belangrijker om "in control" te zijn. Voor de financiele wereld zijn de SOx en SAS70 regels zeer belangrijk, maar ISO 27001 en 27002 stellen aan veel meer bedrijven eisen ten aanzien van hun informatiebeveiliging.

Het beleid dat de bedrijven ten behoeve van deze regels ontwikkelen moet gecontroleerd worden, en hierover moet worden gerapporteerd. Voor het monitoren zijn verschillende systemen op de markt beschikbaar. Een daarvan is RSA enVision®. Dit is een zeer krachtig platform om loginformatie te verzamelen, op te slaan, en te rapporteren. Met een druk op de knop wordt een lograpport gemaakt met daarin alle gebeurtenissen die van belang zijn.

Het geschikt maken van deze rapporten voor het management is vaak lastig en kost veel tijd en inspanning. De lograpporten zijn zeer uitgebreid en bevatten veel detailinformatie, vaak in cryptische termen. Een manager heeft rapporten nodig die precies op zijn wens zijn toegesneden.

Umantec heeft een set applicaties ontwikkeld om de enVision® lograpporten om te zetten in rapporten voor management. Meestal volledig automatisch. Met minimale inspanning. Volledig controleerbaar. Uitgebreid configureerbaar. Met nieuwe functionaliteit. Met alle informatie die de manager nodig heeft om "in control" te blijven en nieuw beleid te kunnen ontwikkelen.

En wat in deze tijd soms belangrijk is: vrij. Umantec stelt de basisversie onder GPL beschikbaar. Meer informatie volgt binnenkort.


home